Nieuws over het Bilts Hoogkruis

Achtdaagse themareis naar Ierland, 06-13 mei 2024


Treed in de voetsporen van een pelgrim die in de middeleeuwen de louteringsgrot van Sint Patrick in Noordwest Ierland bezocht en bij zijn terugkeer het Sint Laurensklooster in Oostbroek bij De Bilt stichtte, met steun van bisschop Godebald. Reis mee langs eeuwenoude hoogkruisen en andere parels van de Keltisch-christelijke cultuur die ook het christendom in Nederland beinvloedde.

De boeiende achtdaagse reis onder leiding van Gert landman en Truus Kreeft begint op 6 mei 2024 in Dublin en voert via beroemde hoogkruisen in Castledermot en Moone en de prehistorische grafheuvels van Newgrange naar het noordwestelijke County Donegal. Daar is het hoogtepunt van de reis een bezoek aan "Station Island" in Lough Derg, waar de Louteringsgrot van Sint Patrick zich bevond. Een plek om tot spirituele verdieping en inspiratie te komen. Ook een mooie landschapstrip naar de hoogste kliffen van Europa in Slieve League of naar de fraaie omgeving van Sligo maakt deel uit van de reis. Op de terugweg bezoeken we nog meer hoogkruisen, in Kells en Monasterboice, waarna we nog twee nachten in Dublin verblijven. Op de laatste dag kan onder andere het wereldberoemde 'Book of Kells' in Trinity College worden bezocht. Kortom: een reis vol cultuur en historie. Een aanrader voor iedereen met interesse in de Keltisch-christelijke spiritualiteit van het oude Ierland.


U kunt zich voor deze reis aanmelden via de website van reisorganisatie Beter Uit, via: https://www.beter-uit.nl/ierland/ierland-themareis-voor-moderne-pelgrims >

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met reisleiders Gert Landman en Truus Kreeft:
Tel. 06 2290 2202 of 06 2032 4601. E-mail: E-mail: gertlandman@planet.nl of truus.kreeft@hetnet.nlLough Derg