Nieuws over het Bilts Hoogkruis

Achtdaagse themareis naar Ierland, 23-30 mei 2022


Treed in de voetsporen van een pelgrim die in de middeleeuwen de louteringsgrot van Sint Patrick in Noordwest Ierland bezocht en bij zijn terugkeer het Sint Laurensklooster in Oostbroek bij De Bilt stichtte, met steun van bisschop Godebald. Reis mee langs eeuwenoude hoogkruisen en andere parels van de Keltisch-christelijke cultuur die ook het christendom in Nederland beinvloedde.

De boeiende achtdaagse reis onder leiding van Gert landman en Truus Kreeft begint op 10 mei in Dublin en voert via beroemde hoogkruisen in Castledermont, Moone, Monasterboice en Kells naar het noordwestelijke county Donegal. Daar is het hoogtepunt van de reis een bezoek aan "Station Island" in Lough Derg, waar de Louteringsgrot van Sint Patrick zich bevond. Een plek om tot spirituele verdieping en inspiratie te komen. Ook een mooie landschapstrip naar de hoogste kliffen van Europa in Slieve League of naar het schiereiland Inishowen maakt deel uit van de reis. Op de terugweg bezoeken we de prehistorische grafheuvels van Knowth en Newgrange, waarna we nog twee nachten in Dublin verblijven. Op de laatste dag kan onder andere het wereldberoemde -Book of Kells- in Trinity College worden bezocht. Kortom: een reis vol cultuur en historie. Een aanrader voor iedereen met interesse in de Keltisch-christelijke spiritualiteit van het oude Ierland.

Aanvankelijk zou de reis in mei 2020 plaatsvinden, toen in mei 2021, maar in beide gevallen gooide het coronavirus roet in het heten. De themareis staat nu gepland voor 23 tot 30 mei 2022. Dankzij alle vaccinaties gaat die nu waarschijnlijk wel door.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met reisleiders Gert landman en Truus Kreeft: Tel. 030-2205395 of 2541174. E-mail: gertlandman@planet.nl of truus.kreeft@hetnet.nl

U kunt zich voor deze reis aanmelden via de website van reisorganisatie Beter Uit, via: https://www.beter-uit.nl/ierland/ierland-themareis-voor-moderne-pelgrims >

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert Landman of Truus Kreeft.

Telefoon: 030-2205395 / 2541174 e-mail: gertlandman@planet.nl / truus.kreeft@hetnet.nlLough Derg