Nieuws over het Bilts Hoogkruis

Achtdaagse themareis Ierland mei 2020


Treed in de voetsporen van de ridder die na terugkeer van zijn middeleeuwse pelgrimstocht uit Ierland op de gronden van Oostbroek de eerste steen hielp leggen voor de huidige gemeente De Bilt. Dat kan door deel te nemen aan de 8-daagse rondreis door Ierland, die van 18 tot en met 25 mei 2020 wordt georganiseerd door Gert Landman en Truus Kreeft. De reis wordt verzorgd door Beter Uit reizen.

Net als in 2013, 2015, 2017 en 2018 voert ook de komende reis vanuit Dublin noordwestwaarts langs een aantal prachtige historische locaties met bezienswaardige eeuwenoude hoogkruisen. U ziet monumentale hoogkruisen in Moone, Castledermott, Kells en Monasterboice. Hoogtepunt van de reis is een bezoek aan Lough Derg op Hemelvaartdag. De plek waar volgens de geschiedenis een louteringsgrot gewijd aan Sint Patrick was, waar de middeleeuwse pelgrim tot bezinning kwam en het idee kreeg zijn leven te wijden aan het stichten van een klooster naar Iers model. De bijzondere sfeer op het kloostereiland in het midden van Lough Derg, dat die dag exclusief voor de reisgroep toegankelijk is, heeft op de eerdere reizigersgroepen een onuitwisbare indruk gemaakt!

Andere hoogtepunten van de reis zijn een bezoek aan Dublin, waar een van de grootste culturele schatten van Ierland, het 'Book of Kells' kan worden bezichtigd, en de prehistorische vindplaatsen van Newgrange en Knowth, die worden gedomineerd door immense grafheuvels. Ook wordt, afhankelijk van het weer, een dagtrip gemaakt naar de adembenemende rotskliffen van Slieve League of Carndonagh. Een prachtige reis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert Landman of Truus Kreeft.
Telefoon: 030-2205395 / 2541174 e-mail: gertlandman@planet.nl / truus.kreeft@hetnet.nl

Aanmelden is tot uiterlijk 1 februari 2020 mogelijk via de website van Beter Uit: zie http://www.beter-uit.nl/pelgrimsreisierland >

Lough Derg