Nieuws over het Bilts Hoogkruis

14 September 2016 - Bilts Hoogkruis op de Open Monumentendag Goed bezocht
Het Bilts Hoogkruis maakte op zaterdag 10 september deel uit van het programma van de Open Monumentendag De Bilt 2016. Het uitbundige nazomerweer bracht veel mensen op de been en ook het hoogkruis had veel belangstelling. Vertegenwoordigers van de Stichting Bilts Hoogkruis waren aanwezig om bezoekers uitleg te geven bij het kunstwerk.

10 september was een bijzondere dag voor het hoogkruis. Het was precies drie jaar geleden dat het vier meter hoge stenen kunstwerk werd onthuld, als herinnering aan de Ierse roots van de gemeente De Bilt. Sinds de oprichting zijn nog enkele aanpassingen rond het hoogkruis uitgevoerd. Zo is een nieuw stenen bankje in stijl geplaatst en is een grindplein rond het beeld aangelegd. Recent is het Van Boetzelaerpark in de omgeving van het kruis heringericht met de aanleg van een ringgracht, waardoor het kunstwerk nu op een nog fraaiere plek staat, even goed bereikbaar als eerst en vanaf de Utrechtseweg zelfs beter zichtbaar.

De afgelopen drie jaar hebben regelmatig groepen ge´nteresseerden een bezoek gebracht aan deze geschiedkundige 'landmark' in het park. Bijna elke dag komen individuele passanten ernaar kijken. Inmiddels heeft de organisatie van de Monumentendag het opgenomen in de lijst van 'monumenten' van de gemeente De Bilt:

zie www.monumentendebilt.nl/monument/bilts-hoogkruis voor een korte beschrijving. Van harte welkom bij het Bilts Hoogkruis.

Het Hoogkruis in stralende zon.

Volop informatie en uitleg bij de stand.

Spel van schaduw......en van licht...