Nieuws over het Bilts Hoogkruis

07 September 2016 - Bilts Hoogkruis op de Open Monumentendag 10 september
Het Bilts Hoogkruis maakt deel uit van het programma van de Open Monumentendag De Bilt 2016. Belangstellenden die op zaterdag 10 september langs monumentale plekjes in de gemeente toeren, kunnen ook bij het hoogkruis in het Van Boetzelaerpark terecht. Vertegenwoordigers van de Stichting Bilts Hoogkruis zijn aanwezig om bezoekers uitleg te geven bij het kunstwerk. Iedereen kan het mooie beeldhouwwerk van Jelle Steendam komen bezichtigen.

10 september is een bijzondere dag voor het hoogkruis. Het is dan precies drie jaar geleden dat het vier meter hoge stenen kunstwerk werd onthuld, als herinnering aan de Ierse roots van de gemeente De Bilt. Sinds de oprichting zijn nog enkele aanpassingen rond het hoogkruis uitgevoerd. Zo is een nieuw stenen bankje in stijl geplaatst en is een grindplein rond het beeld aangelegd. Recent is het Van Boetzelaerpark in de omgeving van het kruis heringericht met de aanleg van een ringgracht, waardoor het kunstwerk nu op een nog fraaiere plek staat, even goed bereikbaar als eerst en vanaf de Utrechtseweg zelfs beter zichtbaar.

De afgelopen drie jaar hebben regelmatig groepen ge´nteresseerden een bezoek gebracht aan deze geschiedkundige 'landmark' in het park. Bijna elke dag komen individuele passanten ernaar kijken. Inmiddels heeft de organisatie van de Monumentendag het opgenomen in de lijst van 'monumenten' van de gemeente De Bilt:

zie www.monumentendebilt.nl/monument/bilts-hoogkruis voor een korte beschrijving. Van harte welkom bij het Bilts Hoogkruis.