Nieuws over het Bilts Hoogkruis

06 September 2014 - Bijeenkomst Bilts Hoogkruis 13 september
Op zaterdag 13 september a.s. is het een jaar geleden dat in het Van Boetzelaerpark het Bilts Hoogkruis werd onthuld. Deze eerste ‘verjaardag’ van het cultuurmonument ter gelegenheid van 900 Jaar De Bilt willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Stichting Bilts Hoogkruis is met een informatiestand aanwezig bij het kruis en belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de laatste stand van zaken rond het monument te aanschouwen.

De afgelopen maanden zijn de laatste puntjes op de i gezet en is de omgeving van het hoogkruis verder aangekleed. Er is een ovaal grindpleintje rond het kruis aangelegd en er zijn twee informatieborden geplaatst die bezoekers meer informatie geven over wat er op het kruis te zien is. Deze informatieborden worden zaterdagmiddag 13 september op bescheiden wijze onthuld. Het Hoogkruisproject is met deze laatste werkzaamheden echt helemaal voltooid. Om deze afronding te vieren is er die middag ook een kleine bijeenkomst voor sponsors die middels de aankoop van een afbeelding op het kruis het kunstwerk mede mogelijk hebben gemaakt.

Vertegenwoordigers van de Stichting Bilts Hoogkruis zijn op 13 september vanaf 12.00 uur aanwezig om belangstellenden te woord te staan en desgewenst uitleg te geven bij het kruis. Ook het boek van Gert Landman met het verhaal achter het hoogkruis is bij de stand te koop voor een speciale gereduceerde prijs van 15 euro. Om 14.00 uur zullen de informatieborden worden onthuld.