Nieuws over het Bilts Hoogkruis

19 november 2013 - Eerste boek voor de baron
Het was een waar feest bij de Bilthovense Boekhandel op dinsdagavond 19 november. Het boek 'Bilts Hoogkruis, geschiedenis in steen' werd onder grote publieke belangstelling gepresenteerd. De boekhandel was bijna te klein om de vele genodigden, sponsors en andere belangstellenden te herbergen. De folkband 'Fiddler's Green' schiep een heerlijk Iers sfeertje tijdens de presentatie.

Na een inleidend praatje van penningmeester Herman Steendam viel auteur Gert Landman de eer ten deel om het eerste exemplaar van het boek te mogen uitreiken. De heer Rutger Wessel baron van Boetzelaer, een achterneef van de stichter van het van Boetzelaerpark, nam het boek met zichtbaar genoegen in ontvangst. De naam Van Boetzelaer is al ruim 80 jaar verbonden aan het park waar ook het Bilts Hoogkruis een plekje heeft gekregen.
Het is een prachtig boek geworden, met veel beeldmateriaal, prachtig opgemaakt door grafisch vormgever Nils Buis. In het boek vertelt Gert Landman over de Bilts-Ierse geschiedenis en het verhaal van hoe een droom een stenen cultuurmonument werd. Ook alle ruim 50 afbeeldingen op het kruis worden uitgebreid verklaard.

Nadat het eerste exemplaar was overhandigd en het glas was geheven, nestelde Landman zich aan een tafel om het boek voor de ge´nteresseerden te signeren. En daar had hij een flinke klus aan. Er werden direct al tientallen exemplaren verkocht en al die mensen wilden graag de handtekening van de gepassioneerde schrijver die de Iers-Biltse historie zo treffend op schrift heeft gezet.

Grote belangstelling bij presentatieOverhandiging eerste exemplaar aan de baronLange rij voor de handtekening van Gert landmanIerse muziek maakte het feest compleet