Nieuws over het Bilts Hoogkruis11 november 2013 - Aankondiging boekpresentatie:

‘Bilts hoogkruis, geschiedenis in steen’


De onthulling van het Bilts Hoogkruis, het robuuste stenen monument ter ere van de Bilts-Ierse geschiedenis, krijgt een papieren toegift. Op dinsdag 19 november presenteert initiatiefnemer Gert Landman zijn boek: ‘Bilts Hoogkruis, geschiedenis in steen’. De presentatie vindt om 18.00 uur plaats bij de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan 1. Onder het genot van Ierse muzikale noten en een hapje en drankje zal het boek voor een speciale prijs worden verkocht. De auteur zal uw boek desgewenst signeren. Ook kunstenaar Jelle Steendam is present. Belangstellenden zijn van harte welkom in de Bilthovense Boekhandel.

In ‘Bilts Hoogkruis, geschiedenis in steen’, beschrijft Landman de ‘Ierse connectie’ in de Biltse ontstaansgeschiedenis en hoe de droom om een Keltisch hoogkruis in Biltse grond te planten werkelijkheid werd. Daarnaast worden alle afbeeldingen op het hoogkruis uitgebreid beschreven en in hun historische context geplaatst. Het eerste exemplaar van het boek zal door de auteur worden aangeboden aan R.W. baron van Boetzelaer, een achterneef van dr. C.W.T. baron van Boetzelaer die in 1931 het park stichtte en aan de gemeente De Bilt schonk.

Het programma in de Bilthovense Boekhandel begint op 19 november om 18.00 uur met muziek van de Bilthovense folkband ‘Fiddler’s Green’. Daarna zal Gert Landman de belangstellenden kort toespreken en het eerste exemplaar aanbieden. Na de presentatie kan er worden nagepraat met een glaasje wijn of Ierse whiskey en is de verkoop geopend. Voor wie het boek graag in de boekenkast wil hebben, loont het om naar de presentatie te komen. De winkelprijs zal 20 euro bedragen, maar tijdens de presentatie geldt een speciale prijs van 18 euro. De boekhandel is deze avond tot half acht geopend. Voor wie de presentatie op 19 november niet bij kan wonen is er een tweede gelegenheid om het boek voordelig aan te schaffen op vrijdagmiddag 22 november. Gert Landman zal dan bij Boekhandel Bouwman, Hessenweg 168, van 15.00 tot 17.00 uur een signeersessie houden.

Het boek ‘Bilts Hoogkruis, geschiedenis in steen’, is verkrijgbaar via de Stichting Bilts Hoogkruis en via de Bilthovense Boekhandel, Boekhandel Bouwman in De Bilt en Boekhandel Van den Berg in Maartensdijk.