Nieuws over het Bilts Hoogkruis

20 Augustus 2013 - Het Bilts Hoogkruis is klaar!
Het Bilts Hoogkruis is klaar! Op 20 augustus legde beeldhouwer Jelle Steendam de laatste hand aan het imposante kunstwerk. Als laatste beeldhouwde hij de afbeeldingen in het voetstuk van het vier meter hoge monument.

Het hoogkruis is gemaakt in vier onderdelen in het atelier van beeldhouwer Joep Struyk in Den Hout. De onderdelen zijn transportgereed gemaakt en zullen in de week voorafgaand aan 14 september naar De Bilt worden vervoerd. Daar worden de zware stenen componenten met stalen pinnen en speciale lijm met elkaar verbonden en zal het hoogkruis er in zijn volle glorie staan.
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de onthulling op 14 september in volle gang en krijgt het programma gestalte. De bijeenkomst in het Van Boetzelaerpark op de Nationale Monumentendag begint om 11 uur 's ochtends en duurt tot ongeveer 12 uur. Sprekers zijn onder andere de Ierse ambassadeur, mevrouw Mary Whelan, en burgemeester Arjen Gerritsen. De lokale folkband Fiddler's Green zal tijdens de bijeenkomst Ierse folksongs ten gehore brengen.

Voorzichtig kantelen.....Een droom is "versteend."De finishing touch!Klaar voor verzending.