Nieuws over het Bilts Hoogkruis

16 maart 2013 - De Schakel in Ierse sferen
Wijkcentrum de Schakel en de Immanuelkerk waren op zaterdag 16 maart in Ierse sferen. De Keltische tekenexpositie van Leidy Vermeulen trok veel bekijks, evenals de film over het leven van Sint Patrick. Maar het hoogtepunt van de dag was toch wel het toneelspel over keizerin Mathilde. Zeven Biltse Mathildes vertelden elk een deel van het leven van deze jonge keizerin die zo'n belangrijke rol speelde in het ontstaan van de gemeente De Bilt en die daarom ook haar plekje krijgt op het Bilts Hoogkruis in wording. Hulde aan de meisjes en vrouwen die zich zo geweldig in hun rol hebben ingeleefd.
In totaal werd de Ierse middag door ruim honderd mensen bezocht. Zij bekeken niet alleen de geŽxposeerde tekeningen van Leidy en de Keltische tekenkring, maar ook de uitgestalde boeken over Ierse kunst. Ook leverde de bijeenkomst nog enkele belangstellenden op voor de Ierse reis van 27 mei tot 3 juni. Inmiddels heeft de organisatie bekend gemaakt dat de reis daadwerkelijk doorgaat.

Immanuelkerk in jubileumsfeerVeel belangstelling voor de werken van LeidyBladeren in Ierse kunstboekenZeven Mathildes, zeven levensfasen.