Nieuws over het Bilts Hoogkruis

18 maart 2012 - Project Bilts hoogkruis uit de startblokken
Zaterdag 17 maart, Sint Patrick's Day. De feestdag ter ere van de Ierse beschermheilige markeerde de start van de informatiecampagne over de realisatie van het Bilts hoogkruis. Enkele tientallen mensen kwamen naar wijkcentrum De Schakel om zich te laten informeren over het project. Belangstellend luisterden zij naar het verhaal van voorzitter Gert Landman van de Stichting Bilts Hoogkruis. Hij vertelde over de Biltse wordingsgeschiedenis, die geworteld is in het Ierland van de twaalfde eeuw, en schetste de bezoekers hoe het Bilts hoogkruis eruit komt te zien. De plannen voor het voor Nederland unieke cultuurmonument werden door de bezoekers met groot enthousiasme begroet.

Tijdens de informatiedag kregen de aanwezigen op een groot projectiescherm een tour over deze website, die deze dag officieel online ging. Ook werd een folder gepresenteerd. Belangrijke informatieproducten waarmee we de komende maanden de aandacht van burgers en bedrijven in de kernen van de gemeente De Bilt op het project willen vestigen. De informatiedag werd opgeluisterd met live harpspel van Simone Landman en met Ierse muziek van CD.

Presentatie door Gert LandmanTekenles door Truus KreeftBezoekers konden tijdens het programma ook actief kennismaken met de prachtige Keltische tekenkunst. Onder leiding van tekendocenten Truus Kreeft en Leidy Vermeulen konden eenvoudige Keltische vlechtpatronen ťn een Keltisch hoogkruis worden getekend. Een uurtje ontspannen creatief bezig zijn bij Ierse achtergrondmuziek. Ook lagen op een boekentafel tal van boeken over Iers-Keltische spiritualiteit en kunst ter inzage. De kop is eraf. Nog anderhalf jaar te gaan tot de officiŽle onthulling van het Bilts hoogkruis. Via deze nieuwsrubriek houden wij u op de hoogte van de voortgang van het project.

Live Muziek door Simone LandmanBoekentafel Keltische kunst en SpiritualiteitDe kunst van het Keltisch tekenen door Leidy VermeulenPromotietafel met een model en de folders